Financial closing biogascentrale Ludan en Ellomay

Op 15 juni 2017 heeft de financial closing plaatsgevonden voor de bouw en ontwikkeling van een biogascentrale in Oude-Tonge. De investering in dit project is circa € 8,5 miljoen. Het wordt gerealiseerd door Groen Gas Oude-Tonge B.V., een joint venture van Ludan Overseas B.V. en Ellomay Capital Ltd.

 

De biogasfaciliteit zal een capaciteit hebben van 3,8 miljoen Nm³ groen gas/jaar, gebaseerd op een mix van 36,000 ton mest en landbouw afval. Het geproduceerde gas zal worden ingevoerd in het lokale netwerk.

Dit project is al het vijfde gezamenlijke project in Nederland van Ludan met de Rabobank.

Ludan en Ellomay streven samen naar verdere expansie van hun project portfolio in Europa, met een sterke focus op Nederland.

Ludan Overseas B.V. is een dochtervennootschap van Ludan Environmental Technologies Ltd. dat op haar beurt onderdeel is van de beursgenoteerde Ludan Group. Ellomay is een beurgenoteerde vennootschap die haar focus heeft op energie en infrastructuur wereldwijd. 

BWK Partners Advocaten heeft Ludan geadviseerd bij deze groene energie transactie. Voor meer informatie zie: http://ludan-env.com/news-events.