1 juli 2016. Lumos Group heeft haar eerste financieringsronde afgerond met de Amerikaanse Overseas Private Investment Corporation (OPIC). Hiertoe heeft de U.S. Government’s Development Finance Institution vandaag een overeenkomst getekend voor een investering van $ 15 miljoen door OPIC. Dit is voor de financiering van de snel groeiende onderneming Lumos’ als een ‘off-grid’ elektriciteitsleverancier voor de levering van zonne-energie(systemen) aan huishoudens en MKB in Nigeria. De ondertekening was in het kader van minister John Kerry’s Climate and Clean Energy Investment Forum.

 

Lumos heeft de technologie gecreëerd voor een ’home power station in a box’, waaronder een zonnepaneel dat geactiveerd wordt door sms, en dat -los van het net- groene stroom kan leveren aan huishoudens en midden-klein bedrijven in ontwikkelingslanden.

Het Lumos project wordt alom geprezen vanwege het innovatieve karakter waardoor de levensstandaard in Nigeria en binnenkort ook in vele andere landen verbeterd kan worden. Lumos heeft onlangs haar plannen aangekondigd voor uitbreiding naar oostelijk Afrika.

Lumos heeft het Amerikaanse advocatenkantoor Chadbourne & Parke (lead counsel) ingeschakeld voor de OPIC financiering evenals BWK Partners in Amsterdam voor de zaken naar Nederlands recht. Mayer Brown is het Amerikaanse advocatenkantoor van OPIC.

BWK Partners Advocaten is al enkele jaren de juridisch adviseur van Lumos in Nederland, onder meer voor corporate governance- en financieringszaken.

De website van Nova Lumos is www.lumos-global.com